România produce cantităţi tot mai mari de muniţie de război, anunţă ministrul economiei, Florin Spătaru

România produce cantităţi tot mai mari de muniţie de război, anunţă ministrul economiei, Florin Spătaru. El a explicat, la postul public de televiziune, că, pentru a face faţă cererii, compania de stat specializată în producţia de armament, Romarm, se pregăteşte, inclusiv de redeschiderea unora dintre capacităţile de producţie aflate în conservare:

Florin Spătaru: România a început să investească de aproape un an de zile în retehnologizare, dezvoltarea de noi capacități de producție, în special în fabricile de producție a muniției. Toate companiile subordonate Romarm, care produc muniție, au bugete de investiții substanțiale față de anii anteriori în retehnologizare. Bineînțeles că etapa următoare, securizarea producției de pulberi, planuri de creștere a producției există pentru toate companiile care produc muniție.

Ceea ce însă trebuie să facem în perioada următoare este ca să omologăm muniția necesară pentru Ministerul Apărării Naționale pe capabilitățile de apărare pe care ministerul le achiziționează. Păstrăm în continuare capacitatea de producție pentru muniție non-NATO și, în același timp, dezvoltăm aceste capacități de producție prin achiziția de echipamente, dar și omologări pentru muniția NATO care va intra în stocurile Ministerului Apărării Naționale./cpodea/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 februarie