Mai multe activități menite să dezvolte comportamentul preventiv în cazul unor situații de urgență se desfășoară în cadrul programului „Săptămâna protecției civile”

La noi în țară, mai multe activități menite să dezvolte comportamentul preventiv în cazul unor situații de urgență se desfășoară de ieri în cadrul programului „Săptămâna protecției civile”.

Astfel, până pe 4 martie, caravana SMURD „Fii pregătit” va prezenta în mai multe orașe tehnice de prim-ajutor și moduri de comportare în cazul unui dezastru. ‘Asemenea acțiuni nu au rolul de a induce panica, ci de a ajuta populația să reacționeze adecvat’, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Raed Arafat: Dorința noastră este să ajungem la un nivel de reziliență ridicat. Înseamnă ca o situație de urgență să nu te afecteze, să nu te impacteze mai mult decât o perioadă foarte scurtă și să poți să-ți revii la viața normală, iar în timpul situației de urgență să nu devii vulnerabil și să ai tot ce îți trebuie ca să poți să faci față situației respective. Faptul că facem pregătiri nu înseamnă că noi știm că mâine se va întâmpla ceva. Este obligația noastră să facem acest lucru.

Realizator: Raed Arafat a mai anunțat că de miercuri, 1 martie, Departamentul pentru Situații de Urgență reia exercițiul de alarmare a populației prin sistemul de sirene de avertizare. Exercițiul va avea loc în prima zi de miercuri din fiecare lună. /cpodea/lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 februarie