Nu se știe cu exactitate care dintre următoarele animale de companie este de preferat – câinii, pisicile, hamsterii sau peștii, dar cu siguranţă nimeni nu ne va contrazice dacă afirmăm că cele mai plăcute și mai afectuoase sunt, desigur, pisicile. Dar viitorii proprietari greșesc atunci când aleg un animal de companie care se potrivește cu caracterul și posibilităţile lor. Iată cele cinci greșeli care se dovedesc a fi motivul pentru care animalul poate ajunge curând pe stradă, fără a avea nicio vină.
1. Luați un animal dintr-un capriciu. O pisică necesită multă atenție și grijă. În primul rând, toți cei care locuiesc cu chirie ar trebui să se gândească la asta. Animalul de companie poate strica mobilierul sau tapetul altcuiva, iar chiriașul va fi responsabil pentru acest lucru. De multe ori este necesar să faceți reparațiile necesare.
2. Sunt acceptați doar pisoi mici. O pisică adultă are multe avantaje. Este posibil ca ea să fie mai ascultătoare, să fie mai puțin jucăușă și activă, să răspundă la dragostea și atențiea oferite mai bine, decât un pisoi și să se obișnuiască mai repede cu noul loc.
3. Superstiții. Acestea se aplică în cazul pisicilor negre. Ce nu inventează oamenii pentru nefericitale pisici? Proprietarii unor astfel de animale de companie nu observă că viața lor s-a deteriorat, după apariția unei pisici negre în casă.
4. Nu avem în vedere „opinia” celorlalte animale de companie din casă. Dacă avem deja un animal de companie în apartament, atunci pisica poate fi de prisos. Merită să întrebați care este personalitatea noului animal de companie. Dacă o pisică este foarte sălbatică, atunci poate că nu le va fi ușor celorlalte animale domestice – pești, păsări sau un câine să se înțeleagă cu ea.
5. Uitați de responsabilități. Ar trebui să vă fie clar că în următorii cinci-zece ani va trebui să fiţi responsabil pentru animalul Dvs. de companie. Și asta înseamnă că înainte de a pleca în vacanță, va trebui să vă gândiţi cine va rămâne patrupedul. Și acesta este doar unul dintre exemple.(www.actualno.com – 20 martie)/pmirela/vdraguta