MAI a anunțat măsuri speciale pentru acest sfârșit de săptămână, cu ocazia Paștelui catolic și Floriilor ortodoxe

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat măsuri speciale pentru acest sfârșit de săptămână, cu ocazia Paștelui catolic și Floriilor ortodoxe. Astfel, au fost mobilizați peste 24.000 de polițiști, jandarmi și pompieri, care vor asigura buna desfășurare la evenimentele religioase programate în următoarele zile și pentru fluidizarea circulației în principalele stațiuni turistice. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne, Monica Dajbog, a detaliat:

Monica Dajbog: Pentru protejarea persoanelor prezente, efectivele de ordine publică și de intervenție în situații de urgență vor avea în atenție cele 538 de lăcașuri de cult unde vor fi organizate manifestări religioase semnificative. Cele mai importante evenimente religioase, din punct de vedere al numărului de participanți, se vor desfășura în aceste zile în municipiul București, cu o participare de peste 10.000 de credincioși, respectiv în municipiul Timișoara, cu 5.000 de persoane. De asemenea, polițiștii rutieri vor fi în teren pentru restricționarea circulației, astfel încât pelerinajele să se desfășoare fără riscuri pentru participanți. În total, în acest sfârșit de săptămână, la nivel național vor fi mobilizați aproximativ 1.400 de polițiști rutieri.

Realizator: De asemenea, pe șosele vor fi peste 300 de radare, iar la frontieră s-au dispus măsuri de fluidizare pentru cele mai tranzitate vămi./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 aprilie