PSD va cere în coaliţia de guvernare suspendarea temporară a importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina

Partidul Social Democrat a anunţat că va cere în coaliţia de guvernare suspendarea temporară a importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina.

Formaţiunea susţine necesitatea acestei măsuri pentru protejarea fermierilor români, în contextul în care, compensările primite din partea Comisiei Europene nu pot acoperi valoarea totală a daunelor suferite de aceştia.

Potrivit PSD, statele din estul Europei care au fost afectate ar trebui să poarte „o negociere comună cu reprezentanţii Comisiei Europene şi cu partea ucraineană”, astfel încât măsurile de sprijin destinate agriculturii Ucrainei să nu afecteze interesele fermierilor din ţările învecinate.

Reamintim că, Polonia, Ungaria şi Slovacia au interzis importurile de cereale ucrainene, dar Comisia Europeană consideră inacceptabilă această decizie.

Autorităţile de la Bruxelles au insistat că este nevoie de decizii coordonate la nivelul Uniunii şi au promis că vor discuta în cursul acestei săptămâni un al doilea pachet de sprijin pentru atenuarea impactului asupra agricultorilor din statele membre./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 aprilie