Primul interviu al lui Michael Schumache de la accident provoacă indignare

În timp ce era departe de circuite de mai bine de un an, pilotul de Formula 1 Michael Schumacher a suferit un accident grav la schi în 2013, în stațiunea Méribel, din Savoia. De atunci, cel care a fost de șapte ori campion mondial a fost foarte discret și nu a mai vorbit niciodată cu presa. Totuși, în această sâmbătă, 15 aprilie, revista germană „Die Aktuelle” și-a titrat noua ediție „Michael Schumacher, primul interviu, senzație mondială”. Cu toate acestea, după cum au dezvăluit jurnaliştii britanici de la „Daily Express” online, sub titlu era scris cu caractere mai mici: „Pare înșelător de real”. Pentru că, în realitate, revista a publicat un interviu care a fost realizat folosind un instrument de inteligență artificială.
Deloc surprinzător, coperta revistei „Die Aktuelle” şi-a atras multe critici, începând cu cele ale expertului german în media Boris Rosenkranz, care a vorbit în coloanele publicaţiei „Ubermedien”. „Această poveste este de un nerv deosebit, chiar și pentru Die Aktuelle”, a condamnat specialistul, înainte de a adăuga: „Nu poți proceda astfel pentru a le da cititorilor sentimentul că Michael Schumacher ar putea vorbi despre starea sa fizică” actuală.
Deşi Michael Schumacher nu a mai vorbit în presă de la accidentul său, nu este şi cazul partenerei sale, Corinna. Aceasta din urmă se confesase, într-un documentar Netflix, despre viața de zi cu zi a familiei sale de la tragedie. „Mi-e dor de el în fiecare zi. Dar el este aici. El este diferit astăzi, dar el este aici și asta ne dă putere” , a explicat ea, înainte de a încheia: „Suntem împreună, locuim împreună acasă. El face tratament. Se face totul pentru îmbunătățirea stării sale și a-l face să simtă familia noastră, legătura noastră”. (www.gala.fr – 19 aprilie)/rcostea