24CHASA: România și Brazilia vor coopera în domeniul mediului

A fost semnat un Memorandum de cooperare în domeniul mediului între România și Brazilia. Acest lucru s-a întâmplat în timpul vizitei președintelui României, Klaus Iohannis, în țara sud-americană, a informat BTA.

Memorandumul se concentrează pe adaptarea la schimbările climatice, protejarea biodiversității și protecția ecosistemelor, precum și pe administrarea și monitorizarea pădurilor.

Atât Rio de Janeiro, cât și orașele din România se confruntă cu provocări comune, precum efectele schimbărilor climatice, poluarea aerului în mediul urban și gestionarea inadecvată a deșeurilor”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, citat de Agerpres.

În cadrul discuțiilor cu autoritățile locale din Rio de Janeiro, șeful statului Klaus Iohannis a remarcat importanța parcurilor pentru calitatea vieții în mediul urban, dar și necesitatea protejării pădurilor urbane, inclusiv de incendiile forestiere, exprimându-și și deschiderea către o cooperare mai strânsă între cele două țări în aceste domenii.

Klaus Iohannis este în turneu în America Latină până pe 26 aprilie. După vizita în Brazilia, prima vizită a unui președinte român în țară în ultimii 23 de ani, următoarele etape ale turneului sud-american al șefului statului includ Chile și Argentina, primele la un asemenea nivel în ultimii ani.

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/14273943

Traducerea: Mirela Petrescu