HABERLER – Reuniune în formatul „București 9” la nivel de miniștri ai Apărării

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a declarat că miniștrii Apărării din țările membre ale formatului „București 9” s-au reunit în Polonia. El a afirmat că „Succesul nostru este legat de adoptarea unei poziții comune care demonstrează unitatea și solidaritatea noastră atunci când vine vorba de contracararea încercărilor de a reconstrui imperiul rus și de consolidarea securității pe flancul estic al NATO”.

Vorbind la o conferință de presă susținută după întâlnire, Blaszczak a subliniat importanța reuniunii pentru unitatea internațională.

Blaszczak a declarat că țările membre ale formatului București 9, compus din statele NATO din Europa de Est – Polonia, România, Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania și Slovacia – au promis unitate pentru a asigura flancul estic al alianței.

Blaszczak a mai spus că miniștrii au discutat despre pregătirile pentru summitul NATO care va avea loc la Vilnius în această vară, despre noi planuri de construire a unui sistem de apărare pentru membrii flancului estic al NATO, despre exerciții comune, dezvoltarea interoperabilității și a cooperării.

Formatul București 9, la care participă țările de pe flancul de est al NATO, a fost înființat la 4 noiembrie 2015 în capitala României./fmatei/czaharia/rlambru

https://www.haberler.com/guncel/bukres-dokuzlusu-nun-savunma-bakanlari-polonya-da-15826831-haberi/.

HABERLER (Turcia), 26 aprilie 2023

Traducere Florin Matei