Eurovision 2023: Theodor Andrei a participat la Ceremonia „Turquoise Carpet”

  • Concursul Eurovision a început, oficial, în Liverpool, capitala ESC 2023, odată cu ceremonia de deschidere de duminică, 7 mai a.c.
  • Vedetele celor 37 de ţări participante au defilat pe covorul turcoaz la Muzeul Walker Art Gallery din Liverpool
  • Competiţia începe cu prima semifinală, în data de 9 mai, transmisă în direct şi în exclusivitate la TVR 1, TVR Internațional și TVR +

În atmosfera plină de emoţie, ceremonia de deschidere a Concursului Eurovision 2023 a debutat duminică, 7 mai, la Muzeul Walker Art Gallery.

Delegațiile țărilor participante au defilat apoi pe covorul turcoaz până la Concert Room din St Georges Hall și au răspuns întrebărilor jurnaliștilor prezenți la eveniment. Artiștii, jurnaliștii și invitaţii au sărbătorit împreună deschiderea Eurovision Song Contest 2023.

Theodor Andrei a purtat o ținută deosebită, alcătuită dintr-un sacou din material tip animal print şi pantaloni scurţi, accesorizată cu perle şi metal şi care a fost extrem de apreciată de publicul prezent la eveniment. Reprezentantul ţării noastre este foarte bine primit de întreaga comunitate mass media şi mereu întâmpinat cu bucurie de fani, aşa cum s-a întâmplat pe parcursul întregii perioade de pregătire şi repetiţii din Liverpool.

„Tot ceea ce trăiesc acum este un vis devenit realitate. Momentul cu care voi reprezenta România la Eurovision are o valoare conceptuală în care întâlnim o latură a poveştii diferită faţă de cea din Finala Selecţiei Naţionale. Dat fiind faptul că piesa prezintă această luptă între raţiune şi instinct şi este un rău necesar la care mă întorc indiferent de cât de tare mă afectează, eu sunt portretizat captiv, zbătându-mă, arzând prin toţi porii pentru această iubire, care rămâne doar ca o urmă în sufletul meu – totul înconjurat de energia de Rock’N’Roll. Ca orice iubire de genul acesta – începe încet şi apoi devine un carusel emoţional care te ridică peste nori şi te lasă să cazi până te zdrobeşti. Dragostea e răspunsul la orice întrebare. Dragostea poate fi pentru oricine şi orice. Vă mulţumesc din suflet, vă iubesc în egală măsura pe toţi! Iubiţi liber! Make love not war.” a declarat artistul.

Imediat după ce fiecare delegaţie a fost anunţată, Timur Miroshnychenko și Sam Quek, cei doi jurnalişti prezenţi la Muzeul Walker Art Gallery, au realizat interviuri cu artiştii ESC 2023 care au fost transmise live de către EBU (European Broadcasting Union) pe platforma YouTube, dând astfel startul săptămânii Eurovision.

Concursul muzical european debutează cu prima semifinală în data de 9 mai, la ora 22.00, transmisia în direct şi în exclusivitate la TVR 1, TVR Internaţional și TVR+.

Theodor Andrei a câștigat Selecția Națională Eurovision România 2023 în 11 februarie, fiind desemnat prin votul exclusiv al publicului să reprezinte țara noastră la Eurovision Song Contest de la Liverpool, cu piesa sa „D.G.T. (Off and on)”.

Artistul va intra în concurs din poziția a treia, în cea de-a doua semifinală, în data de 11 mai.

Publicul din România poate afla noutăţi legate de Eurovision Song Contest 2023 în programele de știri ale TVR și pe platformele oficiale de social media unde sunt difuzate, în exclusivitate, materiale de la Liverpool Arena. De asemenea, TVR a realizat emisiunea Drumul spre Liverpool, care documenteaza pregatirea lui Theodor Andrei pentru participarea la competiţia muzicală europeană. Cele trei episoade vor fi difuzate pe TVR 1, în datele de 8. 05, 10.05 şi 12.05, de la ora 24.00.

Despre Eurovision:

 

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) va avea loc în Marea Britanie care va organiza concursul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări.

Semifinalele şi finala, care se vor desfăşura la Liverpool Arena sub sloganul „United by Music”, vor fi transmise în direct, în zilele 9, 11 şi 13 mai, de la ora 22.00, pe TVR 1, TVR Internaţional și TVR+.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională organizată de European Broadcasting Union (EBU) – cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice.

ESC se realizează în fiecare an începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume şi este transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).