Primăria Sector 3 a plantat palmieri în mai multe zone din capitală

Realizator: Cătălin Gomboş – Primăria Sectorului 3 a plantat palmieri în spaţiile verzi de la Piaţa Unirii, în centrul capitalei, şi pune palmieri chiar şi pe pasajul care îl construieşte pe B-dul Pallady, la intrarea pe Autostrada Soarelui. Cât costă plantele exotice şi cum vor rezista iarna, când vine gerul, ne spune Alex Lancuzov:
Reporter: Primăria Sectorului 3 a decorat cu palmieri câteva dintre spațiile verzi recent amenajate la Piaţa Unirii şi plantează palmieri în ghivece, între sensurile de mers, pe pasajul Pallady, un pod la intrarea pe Autostrada Soarelui, care va fi ianugurat peste două-trei săptămâni. Fiecare palmier costă 1.000 lei, iar arborii exotici sunt aclimatizați și pot rezista la temperaturi scăzute. În caz de ger, coronamentul lor va fi protejat cu folii speciale, spune primarul Sectorului 3, Robert Negoiță:
Robert Negoiţă: Specialiștii ne asigură că vor supraviețui inclusiv pe perioada iernii. Ajung să n-aibă probleme până la -15, chiar -20°. Când a fost ultima dată când în București a fost -20°? Haideți să fim serioși, că s-a schimbat vremea. Chiar dacă va fi să fie, îi protejăm.
Reporter: În urmă cu 20 de ani, Primăria Constanța a plantat la Mamaia 150 de palmieri aduși din Grecia, dar, pentru că nu i-a dus la timp în sere, pomii au murit din cauza gerului.
Realizator: Între timp, primarul general, Nicușor Dan, a dat dispoziție să fie extrași palmierii plantați ilegal în zona Unirii de lucrătorii Primăriei Sector 3. Astfel, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement ar urma să scoată arborii și să umple cu pământ găurile rămase, pentru a aduce terenul la același nivel./lcoman/asalar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 mai)