Oamenii care consumă aceste alimente arată cu cel puțin 10 ani mai tineri

Consumul anumitor alimente încetinește îmbătrânirea și menține tinerețea mai mult timp. Nu e întâmplător că oamenii care le consumă în mod regulat arată cu cel puțin 10 ani mai tineri.

Încetiniți îmbătrânirea cu aceste alimente

Toată lumea știe că alimentația corectă este unul dintre cei mai importanți factori ce îi ajută pe cei care vor să arate bine și să fie sănătoși. Produsele potrivite furnizează componentele necesare pentru construirea de celule noi, menținând procesele metabolice în organism.

1. Cacao și ciocolată neagră! Acestea conțin antioxidanți puternici numiți flavonoli. Aceste substanțe ameliorează inflamația, reduc probabilitatea apariției patologiilor cardiovasculare și a unor tipuri de boli oncologice, îmbunătățesc memoria. În același timp, doza recomandată de ciocolată pe zi este de doar 30 de grame.

2. Migdalele conțin flavonoide antioxidante care protejează celulele de deteriorare, prelungesc tinerețea și reduc daunele cauzate de fumat. Studiile la femei arată că un consum a două porții de migdale (aproximativ 15 grame fiecare) pe zi poate ajuta la netezirea ridurilor și la reducerea pigmentării pielii, potrivit The Health Site.

3. Pătrunjel are o concentrație mare de antioxidanți. Permite rinichilor să rețină calciul și reduce probabilitatea apariției pietrelor la rinichi. Uleiul plantei ameliorează umflarea și protejează împotriva bacteriilor și ciupercilor patogene.

4. Lămâia. Vitamina C în compoziția sa este un antioxidant care crește răspunsul imunitar. Ajută la anemie în caz de deficit de fier, deoarece ajută la absorbția fierului. Coaja de lămâie reduce probabilitatea de cancer de piele.

5. Afinele conțin flavonoide care vă protejează corpul de radicalii liberi. Fructele reduc riscul de depresie, îmbunătățesc memoria la bătrânețe și întăresc oasele.

(www.actualno.com-6iunie2023)

Traducerea: Mirela Petrescu