Salariații din învățământ au ieșit în stradă ca răspuns la memorandumul guvernului

„Radiojurnal” – Realizator: Nicoleta Turcu – Cadrele didactice și ceilalți salariați din învățământul preuniversitar au ieșit din nou joi în stradă ca să dea un răspuns la memorandumul cu care guvernul speră că va pune capăt grevei. Au fost proteste la Brăila, Galați, Bistrița, Baia Mare și Arad, iar toți cei care au participat critică deciziile guvernamentale.
-: Dacă tot se poartă hârtiile fără valoare, să semnăm și noi una că n-o să ne întoarcem la clasă până când aprobă legea educației din 2011, care presupune 6% din PIB pentru educație. Iar despre păsarea politicienilor despre actuala generație care urmează să dea bacalaureatul, anul acesta se împlinesc 12 ani de când nu aplică legea din 2011 amintită.
-: Nu este o chestiune legală și pe care lumea s-o ia în serios. Noi nu suntem niște fraieri. Totuși, avem un pic de școală să înțelegem care e situația cu legile.
-: Noi suntem în grevă pentru drepturile noastre. Cred că au avut timp suficient în astea aproape trei săptămâni să gândească și să facă o propunere decentă. În momentul în care revendicările și importanța învățământul este acordată așa cum trebuie, categoric noi ne vom mobiliza și totul va merge strună./abranescu/ilapadat