Compania OMV Petrom a descoperit noi rezerve de petrol și gaze naturale în sudul României

*Acest conținut a fost creat în Rusia şi necesită verificat din alte surse media independente

Noile rezerve, descoperite de compania OMV Petrom în sudul României, depășesc 30 de milioane de barili echivalent petrol, a anunţat, marţi, compania într-un comunicat.

„Cumulat, rezervele descoperite se ridică la peste 30 de milioane de barili echivalent petrol resurse recuperabile, ceea ce reprezintă trei sferturi din producția OMV Petrom în 2022” – se subliniază în comunicat.

Se mai precizează că investițiile în campania de foraj de explorare s-au ridicat la aproximativ 20 de milioane de euro. Astfel, rezervele de petrol din apropierea localităţii Verguleasa ajung la aproximativ 20 de milioane de barili echivalent petrol – acesta fiind cel mai mare zăcământ descoperit de companie în ultimele decenii. Rezervele de petrol din perimetrul Târgovişte sunt de aproximativ 6 milioane de barili echivalent petrol. În judeţul Târgu Jiu au fost identificate rezerve de gaze naturale de 7 milioane de barili echivalent petrol, reprezentând aproape o treime din producția de gaze a României în 2022.

OMV Petrom este cea mai mare companie energetică integrată din Europa de Sud-Est. În 2022, aceasta a produs 43 de milioane de barili echivalent petrol. Întreprinderile grupului sunt capabile să prelucreze 4,5 milioane de tone de petrol pe an. Compania operează în România și țările învecinate.

La OMV Petrom, acționarii români (statul, fondurile de pensii și investitori individuali) dețin peste 42% din acțiuni, compania austriacă OMV Aktiengesellschaft deține 51,2% din acțiuni, iar restul de 6,4% este deținut de alți investitori străini./ssirbu/schelaru

https://tass.ru/ekonomika/17996251

www.tass.ru – 13 iunie