O femeie din Nigeria, chef bucătar, în Guinness Book pentru un maraton culinar de patru zile

O femeie din Nigeria, chef bucătar, a obținut recordul mondial Guinness pentru cea mai lungă sesiune de gătit solo după un maraton non-stop de 93 de ore și 11 minute în care a stat în picioare și a pregătit mâncăruri locale, a confirmat organizația marți.
Hilda Baci, în vârstă de 26 de ani, se antrenase în sală pentru a rămâne în picioare cele patru zile necesare pentru a doborî acest record, luna trecută. Ea a spus că isprava ei din 11-15 mai are ca scop „să pună bucătăria nigeriană pe hartă”.
„După o analiză amănunțită a tuturor dovezilor, Guinness World Records poate confirma acum că Hilda Baci a doborât oficial recordul pentru cel mai lung maraton (individual) de gătit”, a informat Guinness World Records într-un comunicat. Potrivit Guinness, ea a doborât recordul anterior de 87 de ore și 45 de minute, deținut de un bucătar indian în 2019.
Mai multe personalități de rang înalt, inclusiv guvernatorul statului Lagos, vicepreședintele țării de atunci și starul nigerian al muzicii afrobeats Tiwa Savage, au vizitat-o în timpul maratonului de gătit.
„Vreau ca rețetele nigeriene să fie răspândite în întreaga lume. Vreau să fie un lucru normal să faci supă Egusi într-o gospodărie americană”, a declarat ea într-o conferință de presă după isprava sa, cu referire la unul dintre preparatele emblematice ale Nigeriei.
‘Vreau să poți să intri în orice supermarket la întâmplare și să găsești ingrediente nigeriene”, a mai spus ea. (www.lalibre.be – 14 iunie)/rcostea