Papa Francisc, la ieșirea din spital: „Sunt în viață!”

Papa Francisc a părăsit Policlinica „Gemelli” din Roma, unde era internat din 7 iunie și unde a fost supus operației la abdomen. Sfântul Părinte a ieșit de la intrarea principală în scaunul cu rotile, făcând cu mâna pacienților și jurnaliștilor care îl așteptau.
După ce a fost externat din spital și a mers să aducă un omagiu Sfintei Fecioare la Biserica „Santa Maria Maggiore”, Papa Francisc se află acum în vizită privată la călugărițele de la Institutul „Maria Santissima Bambina”, în Via Paolo VI.

Biroul de presă al Vaticanului relatează că slujba „Angelus” de duminică, 18 iunie, și audiențele programate pentru următoarele zile de către Papa Francisc au fost confirmate. În schimb, audiența generală de miercuri, 21 iunie, a fost anulată, „pentru a proteja recuperarea postoperatorie a Sfântului Părinte”.

„Sunt în viață”, a răspuns Papa Francisc despre sănătatea sa la microfoanele „Rai News” la ieșirea din spital, mulțumindu-le jurnaliștilor: „Vă mulțumesc pentru munca voastră, vă mulțumesc foarte mult”, a spus Suveranul Pontif, în timp ce traversa în scaunul cu rotile printre reporteri și pacienți, care l-au aplaudat la ieșirea din spital./oavram/csimion

www.ansa.it – 16 iunie 2023