România va primi avizul pentru cea de-a doua cerere de plată din PNRR aferentă celor două jaloane de la Ministerul Energiei

Până săptămâna viitoare, România va primi avizul pentru cea de-a doua cerere de plată din PNRR aferentă celor două jaloane de la Ministerul Energiei care nu au fost încă îndeplinite, a anunțat liderul PNL, Nicolae Ciucă.

El a menționat că a primit asigurări de la ministrul energiei, Sebastian Burduja, că cele două jaloane vor fi atinse în cel mai scurt timp.

Nicolae Ciucă: Acolo avem două jaloane care nu au fost încă finalizate. Este vorba de centralele de cogenerare. Discutăm de două centrale, la Constanța și la Craiova, care sunt în proces de finalizare.

Am primit garanții astăzi de la dl. ministru Burduja că săptămâna viitoare acestea vor fi finalizate și, desigur, reluarea procedurilor pentru jalonul care prevede producerea de hidrogen. Avem certitudinea că săptămâna viitoare vom primi avizul pentru cererea de plată numărul doi, sigur, probabil cu diminuarea sumei de aproximativ 140 de milioane aferente celor două jaloane./astanimir/dstanesc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 22 iunie