Programul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

Nu mai puțin de șapte expoziții au fost vernisate ieri la Festivalul de Teatru de la Sibiu. Acestea au fost pregătite în colaborare cu Muzeul Național Bruckenthal.

Printre acestea „Atlasul frumuseții”, „Cămașa. Eleganța veșmântului” și „Mărginimea Sibiului. Zona fetelor frumoase și a țăranilor cu bibliotecă”. Alexandru Chituță este curator al mai multor expoziții și managerul muzeului.

Alexandru Chituţă: Să deschidem pentru prima dată un sezon expozițional în cadrul FITS. Ce înseamnă asta? Niște expoziții anume realizate pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și nu putem să nu ținem pasul cu taifunul, cu tsunamiul FITS și să nu venim și noi de la Muzeul Național Bruckenthal cu câteva expoziții de excepție.

Realizator: Astăzi, ziua de festival începe încă de dimineaţă cu evenimente dedicate celor mai mici dintre spectatori, „Ne jucăm şi reciclăm” în Piaţa Mică şi „Teatrul şi lumea copilăriei” în Parcul Sub Arini. Iar artiştii din proiectul „Moştenirea, parte din Festivalul Statuilor Vivante” vă aşteaptă pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu la ora 19:15, cu spectacole ale şcolilor de teatru./dstanesc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 25 iunie