Mesaj pentru cetățenii Rusiei adresat de preşedintele Vladimir Putin

 

RADOR (26 iunie) – Dragi prieteni!
Astăzi mă adresez încă o dată tuturor cetățenilor Rusiei. Vă mulțumesc pentru rezistență, unitate și patriotism. Această solidaritate civică a arătat că orice șantaj, orice tentativă de a crea tulburări interne este sortită eșecului.
Repet, a fost demonstrată cea mai înaltă consolidare a societății, a puterii executive și legislative la toate nivelurile. O poziție fermă, fără ambiguitate, în sprijinul ordinii constituționale a fost luată de organizațiile publice, confesiunile religioase, partidele politice de conducere, de fapt, de întreaga societate rusă. Toată lumea a fost unită și adunată de principalul lucru – responsabilitatea pentru soarta Patriei.
Subliniez că, încă de la începutul evenimentelor, au fost luate imediat toate deciziile necesare pentru neutralizarea amenințării apărute, pentru protejarea ordinii constituționale, a vieții și securităţii cetățenilor noștri.
O rebeliune armată a fost înăbușită. Organizatorii rebeliunii, în ciuda pierderii adecvării, nu au putut să nu înțeleagă acest lucru. Au înțeles totul, inclusiv că au comis fapte criminale, pentru a scinda și slăbi țara, care se confruntă acum cu o amenințare externă colosală, o presiune fără precedent din exterior. Într-un moment când pe front camarazii noștri mor spunând „niciun pas înapoi!”.
Cu toate acestea, organizatorii rebeliunii, trădându-și țara, poporul, i-au trădat inclusiv pe cei care au fost atrași la crimă. I-au mințit, i-au împins la moarte, sub foc, pentru a trage în ai lor.
Tocmai un astfel de rezultat – fratricid – și-au dorit dușmanii Rusiei: atât neonaziștii de la Kiev, cât și sponsorii lor occidentali și tot felul de trădători naționali. Ei doreau ca soldații ruși să se omoare între ei, să omoare militari și civili, astfel încât în ​​final Rusia să piardă, iar societatea noastră să fie dezbinată, să se sufoce în lupte civile sângeroase.
Și-au frecat mâinile, visând să se răzbune pentru eșecurile lor pe front și în timpul așa-zisei contraofensive, dar au calculat greșit.
Mulțumesc tuturor cadrelor noastre militare, angajaţilor organelor de ordine, serviciilor speciale care au stat în calea rebelilor, au rămas fideli datoriei, jurământului și poporului lor. Curajul și sacrificiul de sine al eroilor-piloți căzuți au salvat Rusia de la consecințe tragice și devastatoare.
În același timp, știam și știm că marea majoritate a luptătorilor și comandanților grupului „Wagner” sunt și patrioți ruși, devotați poporului și statului lor. Au dovedit acest lucru prin curajul lor pe câmpul de luptă, eliberând Donbas și Novorossia. S-a încercat folosirea lor în întuneric împotriva fraților lor de arme, cu care au luptat împreună de dragul țării și al viitorului ei.
Prin urmare, încă de la începutul evenimentelor, la instrucțiunile mele directe, s-au luat măsuri pentru a se evita o mare vărsare de sânge. Acest lucru a durat timp, inclusiv pentru a le oferi celor care au greșit o șansă să se gândească din nou, să înțeleagă că acțiunile lor sunt ferm respinse de societate și spre ce consecințe tragice, distructive pentru Rusia, pentru statul nostru, duce aventura în care au fost târâți.
Le mulțumesc acelor soldați și comandanți ai grupului „Wagner”, care au luat singura decizie corectă – nu au mers la vărsare de sânge fratricidă, s-au oprit la ultima linie.
Astăzi aveți posibilitatea să continuați să slujiți pentru Rusia prin încheierea unui contract cu Ministerul Apărării sau cu alte structuri de forţă sau să vă întoarceți la familia și prietenii voştri. Cine vrea poate merge în Republica Belarus. Promisiunea pe care am făcut-o va fi îndeplinită. Repet, alegerea vă aparţine, dar sunt convins că aceasta va fi alegerea soldaților Rusiei care și-au dat seama de tragica lor greșeală.
Îi sunt recunoscător președintelui Republicii Belarus, Aleksandr Grigorievici Lukașenko pentru eforturile și contribuția sa la soluționarea pașnică a situației.
Dar repet, tocmai spiritul patriotic al cetățenilor, consolidarea întregii societăți rusești a jucat un rol decisiv în aceste zile. Acest sprijin ne-a permis să depășim împreună cele mai grele încercări pentru Patria noastră.
Vă multumesc pentru aceasta. Mulțumesc.
(http://kremlin.ru/events/president/news/71528)/ssirbu/asalar