Autorităţile din Republica Moldova au oferit noi detalii despre incidentul armat de pe aeroportul din Chişinău

Procurorul general interimar al Republicii Moldovei, Ion Munteanu, a declarat că incidentul de pe Aeroportul Internaţional din Chișinău nu a fost un atac terorist, transmite Agenţia de presă TASS.

‘După ce i s-a interzis accesul în țară, l-a atacat pe un polițist care îl escorta în sala destinată persoanelor supuse deportării, împușcându-l pe poliţist și pe un angajat al Serviciului de pază şi securitate din aeroport’, a specificat Munteanu.

Procurorul general interimar le-a declarat reporterilor că, în urma atacului armat din clădirea aeroportului, bărbatul care a ucis două persoane a fost grav rănit, după ce a refuzat să predea arma și să se predea autorităților. Înainte de începerea asaltului, forțele de securitate s-au asigurat că în camera unde se baricadase cetățeanul tadjic nu mai existau alte persoane.

Potrivit lui Munteanu, împotriva atacatorului, care este cetățean tadjic, a fost deschis un dosar penal de omor. Acesta este internat la spital, fiind inconștient. Aeroportul Internaţional din Chișinău şi-a reluat activitatea în regim obişnuit după incidentul armat.

Amintim că, pe 30 iunie, un cetățean tadjic a împușcat mortal două persoane pe aeroportul din Chișinău, după ce i s-a interzis accesul în țară. Pentru fapta sa riscă închisoare pe viață. Bărbatul nu era inclus în evidenţa organelor de drept străine și nu era trecut în bazele de date de căutare./vdraguta/gpodea

www.gazeta.ru – 1 iulie