Directorul Serviciului de Informaţii al României a demisionat

*Acest conținut a fost creat în Rusia şi necesită verificat din alte surse media independente

Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI, securitatea statului), Eduard Hellvig, a anunţat luni că demisionează. „Este momentul să constat că obiectivele profesionale pe care mi le-am propus la preluarea mandatului de director al SRI au fost îndeplinite” – se afirmă în declaraţia sa de presă, citată de Agerpres. „Prin urmare, pot să închei etapa de viaţă pe care am parcurs-o în fruntea SRI. Încheierea mandatului meu este o decizie pe care am discutat-o deschis în ultimele săptămâni cu preşedintele României, Klaus Iohannis” – a adăugat acesta.

Hellvig a mai spus că nu vrea să rămână „pietrificat în funcţie”, deoarece acest lucru „poate conduce la obiective greșite pentru instituție, pierderea contactului cu realitatea socială, la confundarea funcției cu persoana care o deține”. Klaus Iohannis a subliniat că mandatul lui Hellvig ca director SRI a însemnat „o restaurare a credibilitării și o modernizare consistentă” a instituţiei de informații.

Amintim că Eduard Hellvig a fost numit în funcția de director al SRI în martie 2015. După demisia lui Hellvig, departamentul va fi condus temporar de primul adjunct al directorului SRI, generalul Răzvan Ionescu./ssirbu/schelaru

https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/18178219

www.tass.ru – 3 iulie