Ce se știe despre plângerea copiilor lui Alain Delon împotriva însoţitoarei sale

Prin intermediul avocatului lor, cei trei copii ai lui Alain Delon au decis să depună o plângere împotriva lui Hiromi Rolin. Anthony Delon a depus o a doua plângere pentru „violență intenționată”.
De mai mulţi ani, Hiromi Rolin, în vârstă de 66 de ani, locuiește cu Alain Delon. Potrivit copiilor actorului, această însoțitoare, prezentată uneori drept partenera lui Alain Delon, ar fi vinovată de acte de hărțuire morală și chiar de violență. Avocatul copiilor, Christophe Ayela, a anunțat miercuri, 5 iulie, că Anouchka, Alain-Fabien și Anthony Delon au decis să depună plângere împotriva ei.
Au fost depuse două plângeri. Cei trei copii o acuză pe Hiromi Rolin de „hărțuire morală” şi de faptul că l-a ținut departe de ei pe Alain Delon, că îi citește corespondența și că i-ar împiedica să vină să-și vadă tatăl, în reședința lui din Douchy. Avocatul precizase pentru AFP: „Suspectez un abuz de slăbiciune și contez pe ancheta pentru stabilirea acestuia”. Totuși, potrivit avocatului, Hiromi Rolin „nu a încetat să-l izoleze pe Alain Delon de rude, prieteni și familie, folosind manevre și amenințări”. Ea ar încerca să controleze telefonul actorului, dar ar avea și un comportament amenințător și autoritar, „ajungând până la maltratarea câinelui domnului Delon într-un mod inacceptabil”, precizează avocatul.
La rândul său, Anthony Delon a mai depus o a doua plângere, tot împotriva doamnei însoțitoare, pentru „violență intenționată și sechestrare a unei persoane vulnerabile, abuz de slăbiciune și hărțuire morală”, cu referire la „fapte constatate pe parcursul unui an și jumătate”. Anthony Delon a explicat că a început să sesizeze presupusele fapte de mai bine de un an. În comunicatul de presă, acesta declară: „Pe 31 ianuarie 2022, am luat decizia de a începe sesizarea și relatarea faptelor care au avut loc în cercul nostru familial și care priveau mai precis relația dintre tatăl meu Alain Delon și doamna sa de companie”. El relatează în special o ceartă care a avut loc în noiembrie 2021: „I-am reproșat că nu ne-a sunat pe niciunul dintre noi trei după o cădere violentă (a lui Alain Delon) în urma căreia tatăl meu s-a ales cu multe cusături pe față, precum și o noapte în spital pentru observație”. El adaugă: „Cu doar câteva săptămâni în urmă, tatăl meu părea resemnat cu o viață care nu i se potrivea, dar pe care o considera un preț de plătit, nu pentru liniștea lui, ci pentru a nu fi singur acasă cu o asistentă medicală pe care nu o cunoștea”.
Natura relației dintre Alain Delon și Hiromi Rolin nu este foarte clară. Ei se cunosc de câteva decenii, relatează BFMTV. În 2021, actorul a declarat pentru TV5 Monde că ea este „însoțitoarea [sa] japoneză”. Fina lui Alain Delon, Géraldine Danon, mărturisea la BFMTV: „În urma accidentului vascular cerebral, acest personaj – Hiromi – căpătase multă importanță, până în punctul de a nu se putea vorbi atât de mult cu el, adică toate e-mailurile trebuiau să fie controlate de ea”. Cuvinte care fac ecou faptelor imputate de copiii actorului lui Hiromi Rolin. (www.lesoir.be – 6 iulie)/rcostea