Recomandările nutriţionistului pentru o alimentație sănătoasă pentru persoanele trecute de 50 de ani

Nutriționistul recomandă un regim alimentar echilibrat pentru persoanele trecute de vârsta de 50 de ani. Regimul alimentar ar trebui să conțină alimente bogate în proteine și fibre. După vârsta de 50 de ani trebuie să facem câteva schimbări importante în alimentație pentru a rămâne sănătoşi.

În mod special, nutriționistul Elena Sviridova a declarat pentru Gazeta.Ru că la această vârstă este necesară creșterea cantității de proteine ​​din dieta zilnică pentru a susține sănătatea mușchilor și a oaselor. Consumul frecvent de astfel de alimente previne durerile musculare și deteriorarea articulațiilor. Expertul a reamintit faptul că deficitul de proteine ​​amenință şi pielea feței, care își pierde din elasticitate şi devine flească. El mai recomandă să bem câte o ceașcă de bulion din oase, o dată pe săptămână, ceea ce poate îmbunătăți sănătatea articulațiilor și poate sprijini un sistem digestiv sănătos.

În același timp, produsele din carne semifabricate trebuie eliminate din alimentație. Expertul mai recomandă să se reducă consumul de cafea. Această băutură contribuie la modificări ale tensiunii arteriale, așadar este mai indicat să bei cât mai puțină cafea, care ar trebui diluată cu mult lapte. Pentru a menține pielea și părul sănătoase, precum și pentru a menține vederea, nutriționistul a recomandat să optăm pentru alimente bogate în vitamina E, care se regăsește în alimente precum avocado, semințe și nuci.

„Consumaţi multe salate și folosiţi uleiuri vegetale pentru a prepara diverse sosuri”, a mai susţinut Elena Sviridova, adăugând că merită să consumaţi cât mai multe verdețuri, care sunt bogate în vitamina C./vdraguta

www.rosbalt.ru – 12 iulie