ANM a emis o atenționare privind valul de căldură ce urmează a se intensifica deasupra României

Cea de-a doua parte a zilei de astăzi, dar și cea de mâine vor fi caniculare, cu disconfort termic ridicat. Mai multe coduri au intrat sau vor intra în vigoare în această perioadă, inclusiv un cod portocaliu în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei.

Temperaturile pot ajunge mâine și la 39 de grade. Ne-a oferit detalii Mihai Huștiu, de la Administrația Națională de Meteorologie.

Mihai Huștiu: Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționare privind valul de căldură ce urmează a se intensifica deasupra țării noastre. Duminică, un cod galben valabil pentru mai multe județe din vestul, sudul, sud-estul și parțial centrul țării, unde temperaturile maxime la amiază vor atinge 33-37 de grade, și nopți tropicale. Iar începutul de săptămână va aduce un val de căldură în intensificare. Codul galben se extinde la nivelul întregii țări.

Caniculă, așadar, și disconfort termic în toate zonele de câmpie și de podiș. Iar pentru Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei, un cod portocaliu ce va viza temperaturi de 37-39 de grade. Cu alte cuvinte, un disconfort termic tot mai accentuat, iar acest val de căldură va persista toată săptămâna viitoare, în special în jumătatea de sud a teritoriului. Cu alte cuvinte, canicula se va menține, iar temperaturile nu vor coborî sub 35-37 de grade.

Realizator: Caniculă și disconfort termic până marți dimineață și în București. Astăzi, maxima zilei va fi de 37 de grade. Mâine, însă, așteptăm 38, chiar 39 de grade în Capitală, mai spun meteorologii./geftene/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 16 iulie