Clisura Dunării a devenit în ultimii ani una dintre cele mai căutate atracții turistice din țară

„Radiojurnal” – Realizator: Cristina Grecu – Clisura Dunării a devenit în ultimii ani una dintre cele mai căutate atracții turistice din țară. Oamenii care vin aici se bucură de apă, plimbări cu barca, drumeții și peisaje spectaculoase. La toate acestea se adaugă preparatele delicioase din pește. Acum, proprietarii de pensiuni vor să atragă cât mai mulți tineri la final de săptămână cu sporturi nautice, petreceri pe iaht, explorarea peșterilor din zonă și concerte. Ne spune mai multe corespondentul RRA Mihai Bădescu.
-: Venim din Sibiu și, în primă fază, ne-am plimbat un pic. Am stat la piscină. Zona e extraordinară ca și priveliște și abia așteptăm să vedem mai mult. Plănuim clar să ne întoarcem. Simt că nu e suficient trei zile aici ca să trăim tot ce avem de trăit.
Reporter: Pentru a-i atrage, și-au propus să organizeze evenimente pe placul lor.
Alin Subțire, ghid turistic: Am pregătit pachete formate din excursii cu traseu de peșteră, cum este Peștera Ponicova, cu trasee de trekking, de drumeții pe platoul Ciucarul Mare, Ciucarul Mic. De asemenea, și pentru turiștii care își doresc activități nautice; seara, de asemenea, putem face și plimbări romantice la apus de soare sau dimineața, la răsărit.
Cătălin Onica, proprietar de pensiune: Am încercat să facem ceva diferit în ultimii doi ani, așa că avem o piscină cu apă sărată, unică în zonă. Avem și o locație extraordinară, „Studio 63”. Este o cameră foarte mare, de 60 de metri pătrați, cu o vedere panoramică asupra Dunării. Priveliștea este minunată.
Reporter: În această perioadă, gradul de ocupare în Clisura Dunării depășește 60% în cursul săptămânii și peste 90% la sfârșitul ei./abranescu/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (29 iulie)