Un alt detașament de pompieri români transportat de Forțele Aeriene Române în Grecia

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a aprobat efectuarea unor misiuni de transport vineri, 4 august, cu o aeronavă C-130 Hercules și cu o aeronavă C-27 J Spartan din dotarea Forțelor Aeriene Române, a 90 de pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care îi vor schimba pe colegii lor din modulul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure dislocat deja de țara noastră în Republica Elenă.

La întoarcerea din Atena, aeronavele vor aduce în țară 92 de pompieri care au acționat pentru stingerea incendiilor recente de pădure din Grecia.

Jurnaliștii care doresc să asiste la îmbarcarea echipei de salvare vor fi așteptați vineri, 4 august, între orele 08.00 și 08.30, în Baza 90 Transport Aerian (str. Zborului nr 1, Otopeni).

Întoarcerea aeronavelor în Baza 90 Transport Aerian se va face în aceeași zi, la o oră care va fi comunicată în timp util.

 Persoană de contact: comandor Mihai Albu, tel. 0722 734 412.

***

Specialiștii din cadrul IGSU acționează în Grecia ca răspuns la solicitarea de sprijin transmisă de autoritățile elene prin portalul informațional dedicat CECIS (Common Emergency Communication and Information System) al Mecanismului de protecție civilă al UE, ca urmare a situației create de extinderea incendiilor de pădure din ultimele zile.

      Mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene coordonează răspunsul la dezastrele naturale și provocate de om la nivelul UE, permițând acordarea asistenței coordonate, eficace și rapide în sprijinul populațiilor afectate.  Acesta include o capacitate europeană de răspuns în situații de urgență, pe baza alocării voluntare în comun a resurselor alocate în prealabil de statele membre în vederea desfășurării imediate în interiorul sau în afara UE.