Cod roşu de furtună în localităţi din județele Constanța, Tulcea, Brăila, Ialomița și Călărași

În această după-amiază, zeci de localități din județele Constanța, Tulcea, Brăila, Ialomița și Călărași au fost sub avertizări nowcasting cu cod roșu de furtună. Vântul a bătut cu 90 km/h și au căzut cantități importante de precipitații şi grindină de mari dimensiuni.

Pe autostrada București-Constanța circulația a fost îngreunată de apa acumulată pe carosabil, mai ales în județul Călărași. Cum va fi vremea în următoarele ore, dar și în cursul zilei de mâine ne spune meteorologul Raul Ilea.

Raul Ilea: Avem în vigoare avertizare cod galben și cod portocaliu, codul galben până mâine dimineață, la ora 6:00, pentru Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, mare parte din Muntenia și local la munte, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

De asemenea, acest cod galben este dublat de unul portocaliu, valabil până mâine dimineață la ora 3:00, tot așa, manifestări de instabilitate atmosferică accentuată, mai severe decât unde este codul galben, adică zona Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei, perioade cu instabilitate, adică intensificări de vânt, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină, cantități de apă de 35-40 l/m² și izolat de peste 50-60 l/m².

Acest cod portocaliu este la rândul său dublat de cod roșu de tip nowcasting, acolo unde este cazul. De mâine, maxime cuprinse între 29 și 32 de grade, dar extinse vor fi ploi locale mai însemnate cantitativ./gpodea/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 6 august