Maria Zaharova a calificat drept minciună declarația Departamentului de Stat al SUA despre refuzul Rusiei de a dialoga pe tema Ucrainei

Declarația Departamentului de Stat conform căreia Rusia ar fi refuzat dialogul privind Ucraina este o minciună, a scris purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, pe canalul său Telegram. Diplomatul rus a atras atenția asupra afirmaţiilor șefului serviciului de presă al Departamentului de Stat, Matthew Miller, potrivit cărora „în prezent nu se poartă negocieri de pace cu Rusia, deoarece Rusia a refuzat să participe la dialog cuprinzător despre pace”.

„Iată mincinoșii! Ei știu foarte bine că ei înșiși i-au spus lui Zelenski să rupă negocierile în aprilie 2022, ei înșiși au inițiat interzicerea de către regimul de la Kiev a negocierilor de pace cu Rusia în septembrie 2022, ei înșiși au declarat public, în mod repetat, timp de un an, că nu este momentul pentru negocieri, dar acuză Rusia pentru tot” – a spus Zaharova, comentând declarația lui Miller.

https://tass.ru/politika/18463235

www.tass.ru – 7 august)/ssirbu/schelaru