Forțele ucrainene continuă să înainteze lângă Robotine

Armata ucraineană continuă să înainteze lângă Robotine, în regiunea Zaporijjia. Purtătorul de cuvânt al centrului comun de presă al Forțelor de Apărare „Tavriisk”, Oleksandr Ştupun, a declarat că, deși încet, militarii ucraineni reuşesc să împingă trupele ruse. „Continuăm să împingem inamicul. Nu foarte repede, dar există un oarecare succes” – a remarcat militarul, într-o declaraţie făcută sâmbătă dimineaţă.

Ştupun a confirmat că rușii transferă unități ale Forțelor Aeropurtate în direcția Robotine. De asemenea, potrivit acestuia, ocupanții ruşi încearcă să recupereze pozițiile pierdute, dar fără a obţine vreun rezultat.

Reprezentantul armatei a mai menţionat că apărătorii ucraineni continuă să oprească înaintarea forțelor de ocupație în apropiere de Avdiivka și Mariinka. „Acolo, inamicul folosește mai mult unitățile Storm-z. În ultimele 24 de ore, inamicul a avut acolo 10 încercări nereușite de a alunga unitățile noastre din pozițiile lor. Şi continuă să facă acelaşi lucru în apropiere de Novokalinove, Krasnohorivka și Precistovka, în regiunea Donețk” – a explicat Ştupun./sdan/cpodea

Agenția de presă RBC – 9 septembrie