Care sunt cele mai murdare locuri și obiecte din bucătărie? Curățați-le în mod regulat!

Multe femei petrec mult timp în bucătărie, unde pregătesc mese delicioase pentru ele și familia lor. Bucătăria și baia sunt cele două încăperi din locuință în care se strânge multă mizerie, bacterii și microorganisme dăunătoare. În bucătărie, se depozitează și se prepară produse alimentare, care reprezintă un mediu favorabil pentru dezvoltarea diferitelor microorganisme. De asemenea, căldura și umiditatea fac reproducerea lor mult mai ușoară. Există câteva locuri și lucruri în bucătărie care adăpostesc mult mai multe bacterii decât altele. Care sunt acestea?
Uscătorul de vase. Multe gospodine uită să curețe uscătorul de vase în mod regulat. Ele cred că dacă acolo sunt doar vase și tacâmuri curate, nu este nimic de curățat. Cu toate acestea, apa și umiditatea, care se mențin în mod constant acolo, sunt o bază pentru dezvoltarea microorganismelor.
Cutiile de plastic. Recipientul în care vă depozitați fructele și legumele este de obicei un loc care se murdărește ușor. În frigider, este un sertar din plastic care se află în partea de jos. Curățați-l săptămânal, pentru că produsele proaspete îl murdăresc foarte ușor. Același lucru este valabil și pentru celelalte cutii și boluri de plastic în care depozitați produse proaspete. Curăță și bolurile pentru fructe în mod regulat.
Deschizătorul de conserve – vă amintiți când l-ați spălat bine ultima dată? Acest dispozitiv relativ comun, mai ales iarna, poate fi unul dintre cele mai murdare obiecte din bucătărie. Curățați bine deschizătorul după fiecare utilizare pentru a evita reținerea microorganismelor.
Spatule din lemn. Acestea au de obicei mici fisuri și crăpături în care pot pătrunde cu ușurință resturile alimentare și bacteriile. Curățați-le după fiecare utilizare, doar clătirea nu este suficientă.
Suportul pentru cuțite – majoritatea gospodinelor îl curăță rar. În acesta se pun cuțite umede și se scurg. Apa și umiditatea din el ajută bacteriile să se dezvolte. Prin urmare, de fiecare dată când puneți un cuțit în el, se murdăresc fără ca dv. să vedeți și, de fapt, cuțitele nu sunt atât de curate pe cât credeți.
Locurile din frigider unde depozitați carnea și produsele proaspete – acolo unde sunt produse proaspete precum fructele, legumele, lactatele neambalate și carnea crudă, există o cantitate mare de bacterii. Acestea se înmulțesc și pot duce la o serie de probleme de sănătate. Prin urmare, vă sfătuim să dezinfectați regulat această zonă, nu numai atunci când dezghețați și spălați întregul frigider. (www.actualno.com -27 septembrie)/pmirela/ddaniela