Agenda Camerei Deputaţilor

Premierul a declarat că proiectul de lege privind jocurile de noroc, aflat în dezbatere la Camera Deputaţilor, va intra într-un regim de adoptare rapidă. Iniţiativa prevede ca sălile de păcănele să fie amplasate numai în afara oraşelor, iar amenzile pentru cei care permit accesul minorilor să crească la 200.000 de lei.
Tot la Parlament sunt în atenţie măsuri legislative pentru combaterea consumului şi traficului de droguri. O dezbatere cu această temă este programată astăzi, la Camera Deputaţilor, unde este aşteptat ministrul de interne.
Reporter: Iulia Gherman – Participarea ministrului Cătălin Predoiu la Camera Deputaților la Ora Guvernului a fost solicitată de parlamentarii USR, care vor clarificări cu privire la măsurile inițiate și strategia MAI pentru combaterea consumului și traficului de droguri. Ministerul de Interne a anunțat recent că pregătește noi reglementări care vizează înăsprirea legislației în acest domeniu, cu amenzi și pedepse mai mari pentru traficul de substanțe ilegale, dar și pentru consumatorii prinși drogați și băuți la volan. Și la Senat este programată astăzi ședința de plen. Pe ordinea de zi, între proiectele cu raport favorabil din partea comisiilor se numără propunerea ca Poliția Locală să poată da sancțiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către conducătorii de trotinete. Se așteaptă dezbateri și asupra proiectului de lege care obligă înscrierea în actele oficiale a grupei sanguine și a factorului PH pentru fiecare cetățean român./RADOR RADIO ROMÂNIA/dstanesc