Luminița Odobescu, decorată de Volodimir Zelenski. Ministrul Afacerilor Externe a primit Ordinul Prințului Iaroslav cel Înțelept

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a primit, la Kiev, Ordinul Prințului Iaroslav cel Înțelept, din partea președintelui Volodimir Zelenski.

Ministrul Luminița Odobescu a participat, luni, la reuniunea informală a miniștrilor de Externe din Uniunea Europeană.

Sunt extrem de onorată să primesc Ordinul Prințului Iaroslav cel Înțelept din partea președintelui Zelenski. Rămân profund dedicată să muncesc neobosit, în contextul în care Ministerul Afacerilor Externe român promovează viitorul european și euroatlantic al Ucrainei„, a scris șefa diplomației române pe Twitter.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit cu miniștrii de externe ai UE și declarat că este „încrezător că Ucraina și întreaga lume liberă sunt capabile să câștige confruntarea” cu Rusia.

Dar victoria noastră depinde în mod direct de cooperarea noastră: cu cât vom face mai mulți pași puternici și principiali împreună, cu atât mai repede se va încheia acest război. Se va încheia în mod echitabil. Se va încheia cu restabilirea integrității noastre teritoriale și cu garantarea fiabilă a păcii pentru întreaga Europă”, a spus Zelenski.

Autor Mirela Dădăcuș

https://www.rfi.ro/politica-160073-luminita-odobescu-decorata-de-volodimir-zelenski-ministrul-afacerilor-externe-primit

Preluat de RADOR RADIO ROMÂNIA

RADIO FRANCE INTERNATIONALE, 3 octombrie 2023