La 104, o americancă sare cu parașuta de la 4.000 de metri

La 104 ani, Dorothy Hoffner nu se teme de înălțimi… și nici de senzații puternice. Această americancă, care locuieşte în Chicago, a făcut un salt cu parașuta de la peste 4.000 de metri în această duminică, 2 octombrie. O cădere de șapte minute în care s-a lansat fără ezitare și care i-a permis să fure recordul mondial pentru cel mai bătrân parașutist, deținut anterior de o suedeză, care avea 103 ani când a sărit în 2022.
„Vârsta este doar un număr”, a spus ea pentru „Chicago Tribune” înainte de a decola. Susţinută în timp ce mergea, Dorothy Hoffner a înaintat cu precauție pe asfaltul aerodromului Ottawa, în Illinois, pentru a se urca la bordul avionului. Bine atașată de un instructor de parașutism, ea s-a aruncat deasupra câmpurilor, zâmbindu-le oamenilor și cu părul fluturând în vânt. Înainte de a ateriza ușor pe iarbă, în aplauzele curioșilor veniți să observe evenimentul.
„A fost minunat, nu putea fi mai bine!”, le-a declarat ea entuziasmată jurnaliştilor prezenţi. Dar aventuriera centenară nu se afla la prima experienţă de acest gen, testând saltul cu paraşuta când avea „doar” 100 de ani. Potrivit ABC7, clubul Skydive Chicago ar dori să aibă recordul mondial certificat. O formalitate care nu o interesează prea mult pe Dorothy Hoffner – „mă face să mă simt bătrână!” -, care priveşte deja spre viitor. Acum ar vrea să încerce un zbor cu balonul cu aer cald. (www.lefigaro.fr – 4 octombrie)/rcostea

RADOR RADIO ROMÂNIA (5 octombrie)