Comemorarea victimelor Holocaustului

Evreii și romii care au murit în timpul Holocaustului au fost comemorați astăzi în capitală, la memorialul construit în amintirea lor. Ceremonia a fost prilejuită de Ziua națională de comemorare a victimelor Holocausului din România.

În urmă cu 82 de ani începea deportarea evreilor din Basarabia, Bucovina de Sud și Bucovina de Nord în Transnistria. Prezent la ceremonie, vicepreședintele Federației Comunităților Evreiești din România, Ovidiu Bănescu, a spus că evreii din țara noastră sunt alături de statul Israel, de cei care luptă și de victimele nevinovate.

Ovidiu Bănescu: Doresc să precizez că nu vom ceda niciodată în fața violenței și a extremismului. Nu vom fi intimidați, nu vom fi amenințați de nimeni și nu ne vom trăi cu siguranță din nou viața în teamă. Federația Comunităților Evreiești din România este alături de statul Israel și de fiecare victimă a acestor acțiuni criminale, dar mai ales suntem solidari cu toți cei care luptă în aceste clipe pentru a apăra evreii și democrația din întreaga lume. Am Israel Chai!/RADOR RADIO ROMÂNIA//gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 9 octombrie