Kuleba, într-un mesaj către cei care propun Ucrainei să renunţe la teritorii: „Nici să nu vă gândiţi”

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, susţine că Ucraina nu va fi niciodată de acord cu niciun fel de concesii teritoriale către Rusia.

„Condiția pentru negocieri referitoare la încheierea războiului este retragerea completă a trupelor țării agresoare de pe teritoriul ucrainean. Atât timp cât polițistul de frontieră ucrainean nu revine la ultimul punct de frontieră din estul Ucrainei sau pe insula Tuzla, mesajul meu pentru cei care decid să propună orice fel de concesii teritoriale este ca nici măcar să nu se gândească la aşa ceva” – a declarat Kuleba, pentru publicaţia Forbes.

Ministrul a subliniat că, dacă cineva decide să discute cu el despre acest subiect, „va avea parte de o conversație neplăcută”. Diplomatul a adăugat că doar retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei poate constitui o condiție pentru începerea negocierilor între țări. „Dacă văd cel puțin începutul acestei retrageri și mă asigur că aceasta este o retragere reală, nu ceva ‘decorativ’, voi înțelege că (ruşii, n.r.) sunt angajați în negocieri” – a adăugat Kuleba./sdan/csimion

Agenția de presă RBC – 9 octombrie