Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, amână căutarea de soluții pentru finanțarea spitalelor, care au fost tăiate din PNRR

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, amână căutarea de soluții pentru finanțarea spitalelor, care au fost tăiate luna trecută din Planul Național de Redresare și Reziliență.

În declarațiile din ultima perioadă, ministrul promisese că problema banilor se va rezolva în ședința de guvern din această săptămână, iar astăzi a anunțat că se amână.

Alexandru Rafila: Cred că se va mai amâna puțin acest lucru. Am avut o discuție foarte constructivă, foarte bună cu domnul ministru Marcel Boloș, îi mulțumesc pentru faptul că înțelege necesitatea găsirii unei soluții pentru finanțarea sustenabilă a spitalelor până la sfârșitul anului. Cu siguranță, împreună cu dânsul și sper și împreună cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate vom găsi la nivelul Guvernului o soluție pentru această finanțare.

Realizator: Amintim că în septembrie, Guvernul a tăiat aproape 700 de milioane de euro din finanțarea acordată prin PNRR pentru construcția de spitale, la propunerea ministrului sănătății, care susținea atunci că se vor găsi alte fonduri pentru realizarea acelor unități./geftene/lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 11 octombrie