Premierul Marcel Ciolacu și omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, au discutat mai bine de o oră

Realizator: Nicoleta Turcu – Premierul Marcel Ciolacu și omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, au discutat mai bine de o oră și au susținut, cu puțin timp în urmă, și declarații comune de presă. Șeful guvernului de la București a transmis din nou un mesaj de solidaritate poporului israelian și a mulțumit premierului Netanyahu pentru ajutorul acordat la evacuarea cetățenilor români.
Marcel Ciolacu: Am transmis premierului Netanyahu că în fața acestor atacuri Israelul are dreptul să se apere, în deplin respect cu dreptul umanitar. Fac un apel pentru facilitarea coridoarelor umanitare din Gaza. Sunt convins că întreaga comunitate internațională se va implica pentru deschiderea coridoarelor umanitare și pentru a oferi asistență necesară refugiaților. Domnule prim-ministru, nu în ultimul rând, aș dori să vă mulțumesc pentru implicarea autorităților israeliene și pentru sprijinul acordat repatrierii în siguranță a peste 2.200 de cetățeni români din Israel.
Realizator: Premierul Marcel Ciolacu urmează să se întâlnească și cu reprezentanții comunității românești din Israel, afectați de deteriorarea situației de securitate din zonă, după atacurile teroriste Hamas. Șeful guvernului este însoțit în vizita în Israel de ministrul apărării, Angel Tîlvăr, de ministrul de externe, Luminița Odobescu, de deputatul Silviu Vexler, președinte al Federației Comunităților Evreiești din România, și de ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid./RADOR RADIO ROMÂNIA/asalar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 17 octombrie)