La 95 de ani de existență, Radio România premiază Excelența – Laureaţii Galei Radio – Categoria Tradiții și Folclor -Câştigător: Muzeul Satului

Gala Radio România 95 oferă acum un premiu la Categoria Tradiții și Folclor. La Categoria Tradiții și Folclor nominalizații sunt: Olguța Alexandrina Filip pentru păstrarea tradiției coaserii iilor, Ciprian Ștefan, președinte al Rețelei Naționale a Muzeelor, Paula Stanciu Popoiu, director general Muzeul Național al Satului, Florin Iordan, etnomuzicolog la Muzeul Național al Țăranului Român, Andreea Tănăsescu pentru mișcarea culturală „La Blouse Roumaine”. Câştigătorul acestei categorii este Muzeul Satului. Doamna Paula Popoiu este cu noi.
Paula Popoiu: Bună seara tuturor! Bună seara colegilor care sunt în sală cu mine, că premiul nu este numai al meu, ci al tuturor celor din Muzeul Statului! La mulți ani, Radio România, radioul unde s-a auzit și vocea lui Dimitrie Gusti, fondatorul Muzeului Național al Statului! Vă mulțumesc foarte mult pentru această mare onoare pe care o faceți nu mie, ci tuturor celor 161 de oameni care lucrează în acest muzeu, cel mai vizitat muzeu din România, vizitat de personalități, așa cum ați văzut și pe ecran, cărora le-am purtat noroc, pentru că Prințul Charles a venit prinţ şi a plecat rege. Vă mulţumesc foarte mult! La mulţi ani!
Vă mulţumim! Cel mai vizitat muzeu din România, muzeul premiat de Radio România!
Paula Popoiu: Vă mulțumim foarte mult! La mulți ani!
Mulțumim și noi!/RADOR RADIO ROMÂNIA/atataru

(RADOR RADIO ROMÂNIA – 1 noiembrie)