Gala Radio România recompensează performanța

Realizator: Radio România împlinește astăzi 95 de ani de când dă neîntrerupt ora exactă. Pe 1 noiembrie 1928, la ora 17:00, avea loc prima transmisiune în direct. Este și ora la care acum a început gala prin care Radio România recompensează performanța. Alex Buzică ni se alătură acum, în direct, de la Sala Radio, cu cele mai noi informații. Bună seara, Alex, te ascultăm!
Reporter: Bună seara, bine v-am regăsit! Într-adevăr, Gala Radio România reprezintă un tribut adus performanței individuale și colective în construirea identității noastre și aduce, iată, la 95 de ani, în prim-plan 60 de nominalizări remarcabile din 12 domenii de activitate, de la cultură și arte, educație, inovare, științe și până la multiculturalitate și sănătate. Nominalizările pentru Gala Radio România au fost înaintate de profesioniști din cadrul redacțiilor Radio România, jurnaliști cu experiență. De exemplu, cu puțin timp în urmă, la categoria Mediu și la categoria Inițiative locale, a fost desemnat câștigător Fundația Ivan Patzaichin, iar ambasadorii României au fost, iată, Cristian Măcelaru, care, din păcate, nu s-a aflat în țară pentru a primi premiul, dar a transmis un mesaj prin Cristina Onofrașu. Și la categoria Antreprenoriat, Dragoș și Adrian Pavăl de la Dedeman au câștigat trofeul Radio România, iar la secțiunea Cultură și artă, Constantin Chiriac a urcat cu puțin timp în urmă pe scenă pentru a-i fi înmânat premiul. Constantin Chiriac este, de altfel, și directorul Festivalului de la Sibiu. Cu puțin timp în urmă, chiar cu câteva secunde înainte să intrăm în direct, se pare că Fundația Dăruiește viață a fost premiată prin Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu. Trebuie amintit că trofeele Galei Radio România sunt realizate după un concept realizat de artistul Lucian Butucariu, șef de catedră al Departamentului de Ceramică-Sticlă al Universității Naționale de Arte București. Și trebuie reamintit aici că, alături de laureați, pe care i-ați auzit cu puțin timp în urmă, pe scena Galei Radio România vor urca artiști îndrăgiți ai momentului, cum ar fi Irina Rimes și The Motans, Alina Eremia, Mario Fresh și Raluca și Connect-R, iar lista nu se oprește aici. Cu siguranță, vom reveni cu detalii în următoarele emisiuni și, bineînțeles, la Radiojurnal. Laur.
Realizator: Mulțumesc foarte mult. A fost în direct de la Sala Radio din București, colegul nostru Alex Buzică. /RADOR RADIO ROMÂNIA/lbadiu

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 noiembrie)