Christie’s oferă spre licitație un diamant albastru de 50 de milioane de dolari

Cel mai mare diamant de culoare albastru deschis, fără cusur, scos vreodată la licitație, s-ar putea vinde cu până la 50 de milioane de dolari la licitația de bijuterii rare organizată de Christie’s la Geneva, marțea viitoare – a anunțat casa de licitații, potrivit CNN.
Cunoscut sub numele de „Bleu Royal”, acest diamant – care este integrat într-un inel – este printre cele mai rare descoperite vreodată.
„Ceea ce face ca ‘Bleu Royal’ să fie atât de rar și special este dimensiunea sa. Are 17,6 karate, este cel mai mare de acest gen”, a declarat Rahul Kadakia, responsabil internațional al diviziei de bijuterii a casei de licitații Christie’s.
„Culoarea este în mod natural foarte bogată și este impecabilă în interior, așa cum mai bine nu se putea”, a adăugat Kadakia.
În 2016, Christie’s a vândut un diamant albastru rar de 14,6 karate, cunoscut sub numele de „Oppenheimer Blue”, pentru suma de peste 57 de milioane de dolari. „Sperăm să depășească diamantul Oppenheimer”, a spus Kadakia, referindu-se la „Bleu Royal”./oavram

(www.ansa.it – 3 noiembrie 2023)