Dmitro Kuleba, despre importanţa cooperării între industriile de apărare din Ucraina și din UE

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat că relaţia de cooperare dintre industriile din domeniul apărării din Ucraina și din Uniunea Europeană poate deveni o „piatră de temelie” a politicii comune externe și de securitate a UE.

Potrivit RBC, ministrul a făcut declaraţia respectivă joi, la conferința ministerială de la Berlin „O Uniune mai mare și mai puternică – cum să facem ca Uniunea Europeană să fie pregătită pentru extindere și ca viitorii membri să fie pregătiți pentru aderare”. „Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a demonstrat că UE trebuie să devină mai puternică, pentru a răspunde în mod eficient provocărilor curente. Consolidarea cooperării dintre Ucraina și UE în domeniul industriilor de apărare va deveni o piatră de temelie a politicii externe și de securitate comune a UE. Avem nevoie de o Uniune Europeană puternică și proactivă, capabilă să rezolve conflictele și să le prevină. Iar aceasta este contribuția pe care o poate aduce Ucraina” – a menționat Kuleba.

Ministrul a declarat că Ucraina implementează, în mod activ, reformele necesare pentru începerea negocierilor de aderare la UE. Totodată, Kuleba a subliniat că extinderea UE și acceptarea noilor state membre nu trebuie să fie o piedică în calea procesului de reformare a Uniunii./mamarie/sdan/schelaru

Agenția de presă RBC – 3 noiembrie