Atac masiv asupra Ucrainei – Ruşii au bombardat o instituţie de învăţământ construită în 1915

Parchetul ucrainean raportează că, printre obiectivele lovite de armata rusă în atacul lansat la Harkiv, în noaptea de joi spre vineri, se numără inclusiv Colegiul de Transporturi, construit în urmă cu mai bine de o sută de ani, în 1915. Potrivit Procuraturii Regionale Harkiv, clădirea instituției, situată în cartierul Osnoviansk, a fost parțial distrusă. Acoperișul și etajele superioare ale colegiului au fost distruse, toate ferestrele au fost sparte, iar structura clădirii a fost afectată semnificativ.

În această zonă a orașului Harkiv, au fost înregistrate lovituri lansate de trei drone ruseşti, fiind avariate garaje, clădiri rezidențiale și mașini. În cartierul Şevcenko, de asemeneea, au fost avariate case particulare, garaje și mai multe vehicule.

Amintim că ruşii au atacat masiv Ucraina, în noaptea de joi spre vineri, folosind aproximativ 40 de drone şi o rachetă. Armata ucraineană a reuşit să doboare peste 20 de drone şi o rachetă, însă au fost raportate şi câteva lovituri – în regiunile Odesa, Lviv, Ivano-Frankivsk şi Harkiv./sdan/csimion

KORESPONDENT – 3 noiembrie