S-a încheiat Târgul de Carte Gaudeamus Radio România de la Timișoara

Emisiunea: „Radiojurnal” – Realizator: Cristian Bâcâin – Caravana de Carte Gaudeamus Radio România a închis porțile târgului de la Timișoara. În cele cinci zile, evenimentul a oferit, prin cele 40 de edituri și agenții de difuzare, lansări și prezentări de carte, sesiuni de autografe, dezbateri, dar și oferte promoționale și reduceri consistente. Pentru următoarele ediții, organizatorii se gândesc deja la ce să îmbunătățească, iar cititorii și vizitatorii târgului din vestul țării au venit și cu sugestii. Ioana Sapianu, de la Radio România Timișoara.
Reporter: Ultima zi a Târgului Gaudeamus de la Timișoara s-a bucurat de o prezență modestă a timișorenilor care și-au făcut drum la Centrul Regional de Afaceri. Vizitatorii spun că au auzit de târg de la rude și prieteni, iar oferta putea fi mai variată. Prețurile, în schimb, au fost bune.
-: De la dvs. de pe pagină cineva a distribuit și am ajuns la dvs. pe pagină; și ca feedback, nu știu, mi se pare mai puțină lume, și mai puține edituri, și mai puțini oameni, dar merge, mă bucur că prețurile sunt diversificate, pentru orice buget.
Reporter: Cum mi s-a părut târgul?
-: Ok. Diverse cărți pentru toate tipurile și toate persoanele – mici, mari, bătrâni, tineri. Fiind în zona de studenți, studenții nu prea și-au făcut în mare parte apariția, dar e ok că încă lumea mai citește.
-: Ftița mea m-a informat și a vrut să venim la târgul de carte. E ok, am mai fost la târguri de carte, am cumpărat o carte; poate lumea se mai odihnește, nu știu.
Reporter: Ca bilanț, târgul a fost unul cu loc de îmbunătățire. Organizatoarea târgului, Coni Chifor, speră ca edițiile viitoare să devină mai atrăgătoare.
Coni Chifor: Cinci zile destul de dificile, în care am muncit foarte mult, am încercat să aducem cât mai mulți timișoreni pasionați de carte. Oferta cu siguranță a meritat. Ca anvergură, târgul a fost unul dintre cele mai mari din acest an. Au fost peste 40 de expozanți, mii de titluri. Cred că ne-am pregătit așa cum trebuia. Din păcate, se pare că vremea rea, concurența pe care cele foarte multe evenimente derulate în paralel în Timișoara au făcut-o evenimentului au atras un număr ceva mai mic de participanți decât, sperăm, de cât suntem obișnuiți în toate orașele din țară.
Reporter: Ultima ediție a Târgului de Carte Gaudeamus din acest an începe în 22 noiembrie, la Romexpo București./RADOR RADIO ROMÂNIA/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (6 noiembrie)