NEWS.az: Azerbaidjanul și România discută despre cooperarea bilaterală și problemele regionale

În cadrul vizitei oficiale la București, ministrul de Externe al Azerbaidjanului, Jeyhun Bayramov, a avut o întrevedere personală cu omologul său român, Luminița Odobescu, a declarat serviciul de presă al Ministerului de Externe pentru News.Az.

Apoi, la întâlnire s-au alăturat delegațiile din ambele țări pentru următoarea rundă de consultări politice între Ministerele de Externe din Azerbaidjan și România.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat despre cooperarea Azerbaidjan-România în formate bilaterale și multilaterale, precum și despre probleme regionale.

Oficialii au salutat importanța și rolul vizitelor reciproce la nivel înalt și al dialogului politic în promovarea legăturilor bilaterale la nivelul parteneriatului strategic. De asemenea, părțile au lăudat cooperarea dintre organele legislative din Azerbaidjan și România.

Părțile au discutat despre oportunitățile de extindere în continuare a cooperării relevante cu România în economie, energie, comerț, umanitar, educație, agricultură, turism, farmaceutic și alte arii.

Părțile au subliniat în mod deosebit potențialul parteneriatului în domeniul energiei verzi în dezvoltarea relațiilor bilaterale.

Ministrul Jeyhun Bayramov a amintit de lucrările de reconstrucție de amploare efectuate în teritoriile eliberate, adăugând că firmele românești sunt invitate să participe la aceste lucrări în calitate de antreprenori și investitori. El a oferit și informații detaliate despre oportunitățile largi oferite de Zona Economică Liberă Alat.

Părțile au salutat proiectele caritabile implementate de Fundația Heydar Aliyev în România și au subliniat importanța intensificării cooperării în domeniul umanitar.

Bayramov a remarcat că, în ciuda angajamentului Azerbaidjanului față de agenda de pace care vizează normalizarea relațiilor cu Armenia, campania consistentă de calomnie a Armeniei împotriva Azerbaidjanului nu servește păcii. De asemenea, el a atras atenția omologului său asupra amenințărilor cu mine create de Armenia împotriva Azerbaidjanului.

Părțile au făcut, de asemenea, schimb de opinii cu privire la alte probleme de interes comun.

Miniștrii de Externe au făcut declarații de presă în urma întâlnirii bilaterale.

https://news.az/news/azerbaijan-romania-discuss-bilateral-cooperation-regional-issues/

NEWS.az (Azerbaidjan), 6 noiembrie 2023