Se fac ultimele pregătiri pentru sistemul garanție-returnare a ambalajelor de băuturi

„Radiojurnal” – Realizator: Cristina Grecu – Ambalajele reciclabile, pentru care începând din 30 noiembrie se vor achita 0,50 de lei garanție, vor avea sigla sistemului garanție-returnare, iar PET-urile fără acest logo nu vor putea fi introduse în echipamentele de preluare automată a ambalajelor – a explicat miercuri ministrul mediului, Mircea Fechet. El a precizat că, după începerea programului, pe măsură ce se vor vinde băuturile în ambalaje vechi, producătorii vor livra noile loturi de marfă în PET-uri cu logo-ul SGR.
Mircea Fechet: Astăzi, când vorbim, nu există niciun motiv pentru care românii să strângă PET-uri în balcon, pentru că niciun ambalaj SGR fără garanție nu va genera cei 50 de bani despre care discutăm. Cu alte cuvinte, la RVM vom duce doar ambalaje pentru care s-a plătit garanția și care fac parte din sistemul garanție-returnare, RVM-ul nefiind setat să preia și alte tipuri de ambalaje.
Realizator: Profitul realizat în urma colectării de ambalaje de băuturi va fi reinvestit exclusiv în dezvoltarea societății sistem garanție-returnare./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (8 noiembrie)