Mesajul domnului Răzvan Ioan Dincă, PDG al SRR, în deschiderea Conferinței Zilele Media & Culturii

RADOR (16 noiembrie) – Radio România organizează, în zilele de 16 şi 17 noiembrie a.c., în parteneriat cu ABU (Asia-Pacific Broadcasting Union), conferința Media & Culture Days, care are loc la Biblioteca Centrală Universitară Carol I din București. Conferința din acest an se înscrie pe agenda evenimentelor care marchează aniversarea a 95 de ani de la prima emisie a Radiodifuziunii Române, la 1 noiembrie 1928.
În discursul care a deschis conferinţa în aceasta dimineață, președintele Radio Romania, Răzvan Ioan Dincă, a spus:
Răzvan Ioan Dincă, Președinte Director General al SRR: Stimate domnule Ahmed Nadeem, secretar general al ABU, distinși invitați, dragi prieteni. Este o mare plăcere pentru mine să vă urez bun venit, în numele Radio România, la deschiderea Conferinței Zilele Media & Culturii aici, la Biblioteca Centrală Universitară Carol I din București.
Suntem onorați să colaborăm cu ABU în organizarea acestui eveniment, care este o continuare a anterioarei conferinței anuale de succes, Media 2020. Din 2015, împreună cu partenerii noștri ABU – precum și cu sprijinul prețios al EBU, COPEAM, PBI – am reușit să creăm o platformă de dialog în care profesioniștii din presa publică din Asia și Europa pot face în mod deschis schimb de idei, experiențe și bune practici. Și dacă am reușit să facem posibil acest eveniment astăzi se datorează sprijinului și încrederii Secretarului General al ABU, precum și ajutorului amabil și foarte profesionist al colegei noastre Olya Booyar și a întregii echipe din cadrul secretariatului ABU.
Pentru Radio România, a găzdui Conferința Zilelor Media & Culturii aici, la București, în luna noiembrie a acestui an, are o semnificație și mai specială, deoarece luna aceasta serbăm 95 de ani de existență. Suntem mândri că astăzi, aproape un secol mai târziu, suntem unul dintre cei mai puternici lideri media din țară.
Principalul nostru punct forte constă, cred, în asumarea responsabilă a rolului nostru dublu de radiodifuzor public național și producător de cultură. Radio România este unul dintre principalii actori culturali din România. Organizăm două festivaluri internaționale, respectiv cel mai vechi și mai important târg de carte din România, Gaudeamus, care serbează anul acesta cea de-a 30-a ediție, și Grand Prix Nova – Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, care reunește anual cele mai inovatoare producții de dramaturgie radiofonică din lume.
Cu siguranță cultura poate deschide noi uși de dialog atunci când alte uși par închise: să deschidem ușa către Conferința Zilelor Media și Culturii și permiteți-mi acum să-i dau cuvântul domnului Ahmed Nadeem, Secretar General ABU./cstoica/ilapadat