Cod roșu de viscol puternic în județele Constanța, Tulcea, Brăila, Ialomița, Buzău și Călărași

Realizator: Cristian Bâcâin – Meteorologii au instituit cea mai severă avertizare – codul roșu de viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 100km/h, ninsoare abundentă, zăpadă viscolită, vizibilitate redusă spre zero în județele Constanța, Tulcea, Brăila, Ialomița, Buzău și Călărași. În trei dintre aceste județe, Buzău, Brăila și Constanța, toate drumurile naționale au fost închise. În celelalte, marea majoritate a arterelor rutiere se află în aceeași situație. A fost închis, cel puțin până la ora 14:00, și podul peste Dunăre de la Brăila. Se circulă încă pe autostrada A2 București-Constanța și pe Autostrada 4 Vidiu-Agigea, dar traficul se desfășoară în condiții de ninsoare viscolită, cu zăpadă depusă pe carosabil. În județul Ialomița a avut loc un accident de autocar în această dimineață; are informații corespondentul RRA Clementina Tudor.
Reporter: Accidentul rutier s-a produs pe Drumul Național 21, care leagă Brăila-Slobozia, în apropiere de localitatea Iazu. Din cauze încă necunoscute, autocarul s-a răsturnat în afara părții carosabile în jurul orei 6:00, iar la fața locului au ajuns 10 echipaje de intervenție din Ialomița și București-Ilfov, printre care două autospeciale pentru victime multiple. În mijlocul de transport persoane se aflau 38 de pasageri și doi șoferi. Dintre toți pasagerii, o singură persoană a fost rănită ușor și a necesitat transportul la spital. Toți ceilalți au fost îndrumați spre școala din satul Iazu pentru a se adăposti. În zonă ninge viscolit, iar deplasările pe căile rutiere se fac anevoios, în condiții de iarnă severă.
Realizator: Peste 7.400 de consumatori din opt localități din județul Galați nu au curent electric la această oră, din cauza viscolului care a avariat mai multe linii de înaltă tensiune, iar în Constanța mai multe sate și comune au rămas fără apă. Vântul puternic a doborât copaci în zonele afectate. În municipiul Brăila, un arbore a căzut peste mașinile parcate, transmit corespondenții Radio România Actualități./RADOR RADIO ROMÂNIA/rpatulea/asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (26 noiembrie)