Ultimele obstacole puse de Austria în calea aderării României la spațiul Schengen ar putea fi ridicate în curând

Realizator: Mihai Udroiu – Ultimele obstacole puse de Austria în calea aderării României la spațiul Schengen ar putea fi ridicate în curând, discuțiile cu Viena fiind încurajatoare – iată ce spune ministrul român de externe. Luminița Odobescu a precizat că există mai multe scenarii de lucru care se vor negocia imediat după ridicarea obiecțiilor Olandei față de Bulgaria.
Luminița Odobescu: Există dialog cu partea austriacă, se discută în continuare, sunt demersuri diplomatice. Suntem sprijiniți în acest demers atât de către Comisia Europeană, cât și de celelalte state membre. Lucrăm să identificăm o soluție cât mai curând posibilă și, evident, o să vedem în perioada următoare care sunt pașii exacți de urmat.
Realizator: De partea sa, premierul Marcel Ciolacu a adăugat că aderarea la spațiul de liberă circulație, care nu a mai fost discutată în Consiliul Justiție și Afaceri Interne de zilele acestea de la Bruxelles, ar putea fi decisă totuși luna aceasta la un alt consiliu extraordinar, până la care se speră că se va clarifica și poziția Olandei privind aderarea Bulgariei./RADOR RADIO ROMÂNIA//cpodea

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (6 octombrie)