Timişoara: festivităţile de închidere a programului Capitală Culturală Europeană

Realizator: Cristina Grecu – Timișoara a încheiat oficial programul Capitală Culturală Europeană printr-o gală festivă desfășurată, în această seară, la Palatul Culturii. Primarul orașului, Dominic Fritz, a declarat că anul se încheie cu un profund sentiment de încredere în puterea culturii.
Dominic Fritz: România are nevoie de imaginație. Europa are nevoie de imaginație. Timișoara 2023 a arătat că putem imagina un viitor creativ și prosper și solidar, şi nu doar pentru orașul nostru, ci pentru întreaga Europă. Un viitor al Europei în care unitatea noastră este construită pe diversitate, nu pe uniformitate. Un viitor al Europei în care conducem de jos, dinspre regiuni transfrontaliere, nu doar de sus, din capitale. Investițiile în cultură nu sunt un lux, ci fundamentul pe care construim.
Realizator: Manifestările continuă în această seară în Piața Unirii din Timișoara, cu un concert susținut de Katie Melua, dar și cu un spectacol de acrobație aeriană, transmite corespondenta RRA Alina Bujancă. /RADOR RADIO ROMÂNIA/rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 decembrie)