Cele mai interesante întâmplări din lumea auto pe care probabil nu le știai

Orice domeniu ascunde aspecte interesante ce merită să fie descoperite, iar lumea auto nu face vreo excepție de la regulă. Iată un top 3 cu cele mai interesante întâmplări din lumea auto pe care probabil nu le știai.

1 Adolf Hitler ar fi fost un fan al lui Henry Ford

Henry Ford, industriașul american, este cunoscut în întreaga lume, mai ales pentru că a revoluționat lumea auto prin compania sa Ford Motor Comapany și prin crearea Modelului T, prima mașină accesibilă publicului larg, informează history.com. Cu toate că Ford este un nume puternic în industria auto, având o mare contribuție în dezvoltarea acesteia, celebrul industriaș avea și o latură întunecată, fiind antisemit. De altfel, în 1918 a cumpărat o publicație din orașul său natal, ziarul The Dearborn Independent, iar între anii 1920-1922 a redactat o serie de articole ce aveau în centru evreii înfățișați drept personaje negative. De asemenea, Adolf Hitler ar fi fost un fan al lui Henry Ford. Modelul T al lui Ford l-ar fi inspirat pe Hitler să numească Volkswagen mașina poporului. Admirația ar fi mers atât de departe încât se crede că Hitler ar fi avut o poză înrămată cu celebrul industriaș american pe birou. Henry Ford ar fi avut, de asemenea, o poză cu Hitler, pe biroul său din Michigan, scrie sutori.com.

2 Lamborghini…de aur

Lamborghini Avendator  LP700-4, replică a originalului, realizată cu aur este una dintre cele mai scumpe mașini din întreaga lume. Automobilul a fost proiectat de Robert Gulpen și este considerat ca fiind cea mai scumpă mașină realizată din bloc solid de aur de 500 de kg, scrie lapolo.in. Un astfel de automobil valorează 7,4 milioane de dolari. Cu toate acestea, spre deosebire de originalul Lamborghini Avendator, replica nu excelează la capitolul viteză.

3 Ursul de la volan

Întâmplările cu urși care se urcă în mașini în căutare de mâncare nu sunt o raritate. Dar, în 2017, în Colorado, un urs nu a reușit doar să se urce la volanul unui Subaru SUV, ci a făcut  și „o scurtă plimbare”. Ursul nu a reușit să pornească mașina, dar ar fi eliberat treapta de viteză, reușind să lovească cutia poștală a lui Ron Cornelius, proprietarul automobilului. „De obicei nu mă trezesc la ora 5 dimineața decât dacă există un urs care conduce o mașină pe stradă”, a spus glumind Ron Cornelius pentru ziarul local, Durango Herald.

De Anca-Teodora Popa

Surse :

https://www.history.com/topics/inventions/model-t

https://www.thehenryford.org/collections-and-research/digital-resources/popular-topics/henry-ford-and-anti-semitism-a-complex-story

https://www.pbs.org/wgbh/americanexperience/features/henryford-antisemitism/

https://www.sutori.com/en/item/hitler-kept-a-framed-photo-of-henry-ford-on-his-desk-and-henry-ford-had-a

https://lapolo.in/blog/most-expensive-gold-plated-gear-world-possess

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-40852915