Ministrul culturii anunță că anul viitor vor începe mai multe investiții pentru refacerea unor clădiri de patrimoniu

Realizator: Nicoleta Turcu – Ministrul culturii, Raluca Turcan, anunță că anul viitor vor începe mai multe investiții pentru refacerea unor clădiri de patrimoniu din țară. Ea admite că statul nu a intervenit suficient pentru punerea în valoare a patrimoniului construit pe care îl deține România.
Raluca Turcan: Sunt clădiri spectaculoase, emblematice pentru identitatea noastră națională, care se află într-un stadiu foarte avansat de degradare, și de aceea anul viitor va fi un an în care vom lansa unele lucrări și vom lăsa pregătită documentația pentru investiții și în instituții culturale, dar și în clădiri de patrimoniu. Şi mă refer la Opera și Teatrul din Cluj, mă refer la Muzeul Național de Istorie al României, Teatrul din Craiova, Biblioteca din Craiova, Așezămintele Brătianu, Vila Florica, sunt investiții care vor începe anul viitor.
Realizator: Ministrul culturii a participat în această dimineață, la Sibiu, la festivitatea de includere a unui restaurant-cafenea din Centrul Vechi al orașului în ruta cafenelelor istorice, unul dintre cele 48 de trasee culturale acreditate de Consiliul Europei./RADOR RADIO ROMÂNIA/rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 16 decembrie)